Cukiernia Zając

Rodzaje wypieków


Ciasta i ciastka na bazie ciasta drożdżowego:

drożdżówki

pączki

makowce

orzechowce

placki drożdżowe

paluchy z pieczarkami

Ciasta i ciastka na bazie ciasta francuskiego:

kremówki tradycyjne

ciastko francuskie z owocami lub z serem

pierożki ze szpinakiem

kapuśniaki

Ciasta i ciastka na bazie ciasta biszkotowego:

babka cytrynowa

babka piaskowa

babka jogurtowa

biszkopt z owocami

Ciasta i ciastka na bazie ciasta półfrancuskiego:

makowiec półfrancuski

Ciasta i ciastka na bazie ciasta kruchego:

babeczki z owocami

Herbatniki:

makaroniki orzechowe

makaroniki migdałowe

kokosanki

śliskie

grylażowe

kruche

piszinger

nugaty

Lody:

śmietankowe

orzechowe

czekoladowe

bakaliowe

owocowe

jogurtowe

sorbety